Młode ziemniaczki z fasolą szparagową

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 280 kcal Składniki na 4 porcje

Sałatki

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
280 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 154 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg młodych ziemniaków
  • 25 dag zielonej fasolki szparagowej
  • główka sałaty radicchio
  • 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonym wrzątku (około 20 minut). Odcedzić, ostudzić, pokroić na plasterki.
  • Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, ugotować w osolonym wrzątku (ok. 10 minut). Odcedzić, ostudzić.
  • Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Wymieszać z ziemniakami i fasolką. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać orzechy włoskie, wymieszać. Sosem polać sałatkę ziemniaczaną, wymieszać.

Kalorie: 280

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy