Mleko malinowo - żurawinowe

Słodkie maliny i kwaskowa żurawina pasują do siebie doskonale.

Dodany przez:

Mleko malinowo - żurawinowe

Zimne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 100 g suszonej żurawiny
  • 300 ml nektaru z żurawiny
  • 1 limetka z uprawy organicznej
  • 150 g świeżych malin (opcjonalnie mrożonych)
  • 150 g kefiru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • do dekoracji melisa lub mięta

Przygotowanie

  1. Żurawinę i nektar żurawinowy gotować bez przykrycia przez 4-5 minut. Odstawić na noc pod przykryciem w chłodne miejsce. Limetkę umyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Maliny przetrzeć przez sito. Żurawinę z sosem, skórką i sokiem z limetki, puree z malin, kefirem i cukrem waniliowym wlać do miskera i zmiksować na najwyższych obrotach. Przelać do szklanek, podawać ozdobione listkami melisy lub mięty.
Śniadanie drinki przekąska kolacja deser wegetariańska napoje napój maliny koktajl żurawina amerykańska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze