Miodowy Kurczak w Przyprawach

Miodowy Kurczak w Przyprawach Jest to przepis łatwy i szybki w przygotowaniu .

dania mięsne

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 158 głosów)

Składniki:

  • 0,6 kg Piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka Bazylii
  • 1 łyżeczka czosnku
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka fit up do mięs
  • 1.5 łyżeczki Miodu
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 0,6 litra wody
  • 1 kostka warzywna
  • 0,5 łyżeczki sosu sojowo- grzybowego
  • 2 średnie cebulę
  • 1 liść laurowy
  • 2-3 ziela angielskie

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Do miski wrzucić miód i przyprawy (oregano,bazylię,czosnek,kurkumę,fit up,majeranek, liść laurowy i ziele Angielskie) wymieszać potem dodać zozkruszoną kostę i sos sojowo grzybowy wymieszać . Do garnka wlać olej , 0.35 litra wody i wrzucić przyprawy. Cebulę zoskroić z zdłuż na pół i zostawić twardą końcówkę żeby cebula się nie rozleciała wrzucić do garnka. Mięso umyć i pokroić na 7-8 centymetrowe kawałki.Garnek postawić na ogniu. cały czas mieszając wrzucać powoli kurczaka do garnka z przyprawami . Gdy się mięso z jednej strony zrumieni to dopiero przewrucić . Gdy mięso się zrumieni z 2 stron wyciągamy je z garka pozostawiając sos resztę wody która nam została wlać do garnka i zagotować po zagotowaniu sos zmiksować . Na tależ ułożyć ryż lub soczewicę polać trochę sosem z mięsa na ryż dać 2 kawałki kurczaka .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy