Miodowe żeberka

Pyszne aromatyczne i soczyste mięsko ;)

Dodany przez:

Miodowe żeberka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 8 sztuk żeberek
  • 4 łyżki lejącego miodu
  • 1 l wody
  • sól , pieprz , chili , przyprawa do żeberek

Przygotowanie

  1. Miód mieszamy z przyprawami (ilość przypraw wg. uznania)
  2. Żeberka polewamy marynatą -mieszamy i odstawiamy do lodówki na 10 min.
  3. Podsmażamy z obu stron.
  4. Do garnka wlewamy wodę oraz żeberka wraz z zawartością patelni.
  5. Dusimy ok 20 min.
  6. Możemy podać z kaszą kuskus i ogórkami kiszonymi.
mięso obiad sos żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze