Miodowe żeberka

Pyszne aromatyczne i soczyste mięsko ;)

dania mięsneSosy

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 172 głosów)

Składniki:

  • 8 sztuk żeberek
  • 4 łyżki lejącego miodu
  • 1 l wody
  • sól , pieprz , chili , przyprawa do żeberek

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Miód mieszamy z przyprawami (ilość przypraw wg. uznania)
  • Żeberka polewamy marynatą -mieszamy i odstawiamy do lodówki na 10 min.
  • Podsmażamy z obu stron.
  • Do garnka wlewamy wodę oraz żeberka wraz z zawartością patelni.
  • Dusimy ok 20 min.
  • Możemy podać z kaszą kuskus i ogórkami kiszonymi.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy