miodowa karkówka

soczysta miodowa karkówka.....................

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 153 głosów)

Składniki:

  • 4 plastry karkówki o grubości 1cm
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • 1/4 łyżeczki przyprawy Fit up do potraw mięsnych
  • 1/4 łyżeczki przyprawy kucharek smak lata
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • delikat w płynie
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku czosnkowego
  • 1 mini kostka czosnkowa
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Płaty karkówki umyć i osuszyć.
  • Na patelni rozgrzać olej.
  • Na rozgrzany tłuszcz ułożyć mięso i podsmażać polewając je 1 łyżką miodu.
  • Gdy mięso się podsmaży przewrócić je na drugą stronę, polać resztą miodu, posypać sypkimi przyprawami i podsmażać.
  • Gdy mięso jest zrumienione dodać pokrojony szczypiorek czosnkowy i skropić mięso delikatem.
  • Wszystko podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut.
  • W razie potrzeby od czasu do czasu podlewać odrobiną wody.
  • Pod koniec duszenia rozkruszyć na mięsie kostkę czosnkową i poddusić jeszcze ze 2-3 minuty.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy