Filety z mintaja z ziemniakami

Ocena:

4.49 (197)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 45 minut
Porcja: 220 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 średnich ziemniaków
  • 60 dag przecieru pomidorowego
  • po łyżeczce tymianku i rozmarynu
  • cytryna
  • 2 kromki chleba tostowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka szczypiorku
  • 4 filety z mintaja
  • sól
  • pieprz

Filety z mintaja z ziemniakami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać przecierem pomidorowym. Oprószyć solą, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i posiekaną cebulą.
  • Piec 30 minut w temperaturze 200°C. Cytrynę wyszorować i obrać. Skórkę posiekać.
  • Pieczywo tostowe przesuszyć i drobno rozkruszyć. Wymieszać z ziołami, skórką z cytryny i czosnkiem.
  • Mieszankę rozsmarować na filetach. Ułożyć je na pomidorowo-ziemniaczanym podłożu i piec 15 min w temp. 200°C.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne