Mintaj pieczony z papryką

Mintaj pieczony pod kołderką warzyw duszonych z patelni.

Dodany przez:

Mintaj pieczony z papryką

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 75dag filetów rybnych,np mintaja
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 żółte papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 3łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • 2łyzki posiekanej pietruszki

Przygotowanie

  1. 1.Filety myjemy,osuszamy,kroimy na mniejsze kawałeczki i skrapiamy sokiem z cytryny odstawiając na 10 min.
  2. 2.Papryki myjemy ,usuwamy gniazda nasienne,kroimy w paseczki niezbyt grube.Cebule kroimy w krążki.Warzywa podsmażamy na łyżce oliwy na patelni.
  3. 3.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa.na dnie układamy kawałki ryby,i na to kladziemy podsmażone warzywa z patelni.Posypujemy przyprawami.
  4. 4.Piekarnik rozgrzewamy do temp.200oC.Wstawiamy naczynie i pieczemy ok 25 min.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.Podajemy z ziemniakami puree.
  5. 5.Smacznego!
ryby Papryka filety rybne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze