Mini galarety na przekąskę świąteczną

MINI GALARETY przy okazji - jeśli robimy galaretę mięsną dla całej rodziny

Dodany przez:

Mini galarety na przekąskę świąteczną

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • rosół mięsno-warzywny kleisty - przygotowany specjalnie do galarety 24 łyżek
  • marchewka ugotowana 0.5 sztuki
  • mięso ugotowane 6 łyżek
  • natka pietruszki 3 łyżeczki
  • ser żółty 1 plaster

Przygotowanie

  1. Jak wspomniałam wyżej, taką przekąskę robimy przy okazji, jeśli przyrządzamy galaretę mięsną dla całej rodziny (np. z nóżek i golonki wieprzowej). Przygotowujemy 6 malutkich miseczek szklanych o średnicy 5 cm (ja mam takie z IKEA), do których wkładamy na dno kilka kostek pokrojonej marchewki.
  2. Dokładamy do każdej miseczki po 1 łyżce ugotowanego mięsa - na którym przygotowywalismy kleisty rosół.
  3. Wlewamy do miseczek po 4 łyżki rosołu i układamy natkę pietruszki.
  4. Wkładamy miseczki z galaretą do lodówki do zastygnięcia.
  5. Plaster żółtego sera kroimy na 6 części, a te układamy na 6 łyżkach. Z każdej miseczki wyciągamy mini galaretę i układamy ją na serze.
Śniadanie Wielkanoc przekąska kolacja galareta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy