Mini beziki

Mini Beziki dobre na każdą okazję - do chrupania i przegryzania

dodany przez: mala2221

Desery bezy Przekąski

Czas przygotowania:
1godz. 10min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.65 z 188 głosów)


Składniki:

  • - 2 białka
  • - 110g cukru
  • - szczypta soli

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę
  • 2. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier
  • 3. Całą masę ubijamy aż stanie się gładka, błyszcząca i sztywna
  • 4. Gotową masę wykładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem (możemy też napełnić masą szprycę bądź rękaw cukierniczy i wyciskać beziki w różnych kształtach)
  • 5. Beziki pieczemy 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 110 stopni
  • 6. Po wyznaczonym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy bezy do ostygnięcia
  • 7. Zajadamy małe, słodkie pyszności! :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: