Migdały w cukrze wg Aleex

Chrupiące, słodkie migdały w apetycznej skorupce.

dodany przez: Aleex

słodycze Przekąski

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 175 głosów)


Składniki:

  • 50 dkg migdałów
  • 50 dkg cukru
  • 125 ml wody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • 1. W rondlu przygotować syrop z cukru i wody. Dodać cynamon i cukier waniliowy. Wsypać migdały i ogrzewać na wolnym ogniu ok 20 minut, cały czas mieszając.
  • 2. Gdy migdały będą dokładnie oblepione syropem, rozłożyć je na folii aluminiowej do ostygnięcia. Te na zdjęciu z przodu są wyjęte trochę wcześniej - po ostygnięciu są lśniące. Te na zdjęciu z tyłu wyjęte później, gdy syrop zaczyna gęstnieć - są po ostygnięciu otoczone cukrem.
  • Polecam, bo smakują wyśmienicie. Jeśli ktoś lubi podczas seansu kinowego chrupać prażone migdały, to te smakują właśnie tak. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy