Mieszanka warzywno-ryzowa z serem

Zdrowe i pożywne

Dania główne

Czas przygotowania:
35 min.
Kalorie:
85.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 152 głosów)

Składniki:

  • ryż 2 paczki
  • papryka konserwowa
  • 1 marchewka
  • pół pora
  • pietruszka natka
  • brokuł
  • kucharek
  • śmietana 0,5 szkl
  • majonez 3 łyżki
  • ser zółty 10 dag
  • 1/3 kostki margaryny

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ryż gotujemy w garnku z dodatkiem kostki bulionowej. To samo robimy z brokułami. Na patelnię wykładamy 1/3 kostki margaryny. Ścieramy marchewkę na tarce na patelnię, dodajemy uprzednio pokrojony por na półksiężyce, oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy aż do uzyskania miękkości. Na końcu dodajemy ugotowaną brokuł. Gdy ryż jest już miękki dodajemy do mieszanki warzywnej i mieszamy całość. Na koniec wylewamy mieszankę: majonez, smietana, kucharek i starty ser żółty. Całość wymieszać. Smacnego

Kalorie: 85.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy