Mielone warzywne

Mielone warzywne smaczne i pożywne!

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 mała cukinia
  • 50 dag mięsa mielonego
  • pół papryki czerwonej
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 2 jajka
  • ok. 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 czubata łyżeczka lubczyku
  • szczypta papryki słodkiej
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • sól, pieprz
  • olej lub oliwa do smażenia

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć. Cebulę i cukinię obrać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych. Następnie warzywa te drobno poszatkować, liście kapusty pekińskiej drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko to połączyć z mięsem mielonym, dodać jajka, bułkę tartą oraz zioła i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Z tak przygotowanego mięsa formować kotleciki i smażyć z obu stron do uzyskania złotego koloru. Polecam podawać z sosem pieczarkowym oraz bukietem surówek. Smacznego.
mięso warzywa obiad cukinia mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze