Mielone pałki z czerwoną fasolą

Pałeczki zrobione z mięsa mielonego w środku z fasola smażone

dania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 140 głosów)

Składniki:

  • mięso wieprzowe mielone 50 dag
  • jabłko winne 1 sztuka
  • bułka czerstwa 1 sztuka
  • przyprawa do mięsa mielonego do smaku
  • fasola czerwona w puszce 1/3 puszki
  • ser żółty 5 dag
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1-2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Jabłko zetrzeć na dużych oczkach i dodać do mięsa, cebulę drobno posiekać a bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa. Wyrobić doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą.
  • Na ręku kłaść kawałki mięsa, w środek wkładać kilka fasolek oraz kawałek serka i formować kotlety tak, by fasola i ser były w środku.
  • Obtoczyć w bułce tartej.
  • Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na lekko brązowy kolor
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy