Meksykańskie rożki

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 8–10 minut Porcja: 385 kcal Składniki na 8 porcji

Dodany przez:

Meksykańskie rożki

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
385 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 45 dag mieszanego mięsa mielonego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 250 ml pikantnego sosu pomidorowego
  • po 10 dag kukurydzy i czerwonej fasoli z puszki
  • paczka gotowych tortilli
  • kubek gęstego jogurtu naturalnego
  • listki oregano
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać mięso, smażyć, aż utraci różowy kolor. Dolać sos pomidorowy, osączone z zalewy kukurydzę i fasolę, krótko dusić. Przyprawić solą i pieprzem.
  2. Tortille podpiec w piekarniku 10 min w temp. 180°C. Tortille posmarować jogurtem, włożyć masę mięsną. Placki zrolować, przybrać świeżymi ziołami. Najlepiej podawać na gorąco.
przekąska kolacja tortilla przystawka karnawał meksykańskie rożki pikantny sos pomidorowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze