Meksykańskie rożki

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 8–10 minut Porcja: 385 kcal Składniki na 8 porcji

tortillePrzystawkiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
385 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 196 głosów)

Składniki:

  • 45 dag mieszanego mięsa mielonego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 250 ml pikantnego sosu pomidorowego
  • po 10 dag kukurydzy i czerwonej fasoli z puszki
  • paczka gotowych tortilli
  • kubek gęstego jogurtu naturalnego
  • listki oregano
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać mięso, smażyć, aż utraci różowy kolor. Dolać sos pomidorowy, osączone z zalewy kukurydzę i fasolę, krótko dusić. Przyprawić solą i pieprzem.
  • Tortille podpiec w piekarniku 10 min w temp. 180°C. Tortille posmarować jogurtem, włożyć masę mięsną. Placki zrolować, przybrać świeżymi ziołami. Najlepiej podawać na gorąco.

Kalorie: 385

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy