Meksykańska pomidorowa salsa

Domowa salsa rodem z meksyku.

Dodany przez:

Meksykańska pomidorowa salsa

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.25 z 4 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 2 pomidory
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • kawałek papryczki ostrej (np, jalapeno)
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Pomidora kroimy na drobne kawałki, paprykę (oczyszczoną z pestek) i czosnek, bardzo
  2. drobno siekamy. Dodajemy cukier i sok z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Schładzamy w lodówce
warzywa obiad wegetariańska tortilla pomidory salsa meksyk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze