Medaliony z mięsa mielonego

szybko , smacznie

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1. Mięso mielone 500 g
  • 2. Jajko
  • 3. Pieczarki 5 szt.
  • 4. Kolendra 1 łyżeczka
  • 5. Bulion w proszku 1 łyżeczka
  • 6. Czosnek 2 ząbki
  • 7. Cebula
  • 8. pietruszka 2- 3 łyżeczki
  • 9. Bułka tara
  • 10 . Olej , sól, pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Do mięsa dodać jajko , i dobrze wymieszać , aż masa zgęstnieje.
  2. 2. Następnie dodać sól , pieprz mielony , mieloną kolendrę , łyżeczkę bulionu w proszku , drobno posiekaną pietruszkę , zmiażdżony czosnek i drobno posiekaną cebulę , pieczarki , wymieszać .
  3. 3. Z mieszanki formować mokrymi rękami medaliony i natrzeć je olejem .
  4. 4. Smażyć na patelni z obu stron na oleju . Podawać z ziemniakami oraz sałatką warzywną lub pieczywem smacznego
mięso obiad jajko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze