mazurek_na_ciescie_francuskim

Mazurek na cieście francuskim :

Ocena:

4.49 (195)

  • 45 min.
  • dla 8 osób
Łatwy , szybki mazurek.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka mieszanki tropikalnych owoców
  • 3 czekolady mleczne
  • bakalie
  • wiórki kokosowe,
  • skórki pomarańczowe kandyzowane ,
  • lukier
  • inne elementy do dekoracji
  • 1 żółtko

Mazurek na cieście francuskim : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozmrozić ciasto francuskie. Ciasto przyciąć na taki kształt jaki chcemy mieć ( prostokąt , koło ) .Z reszty ciasta uformować ozdobne brzegi. Posmarować rozmąconym żółtkiem , wyłożyć na blachę na papierze do pieczenia i piec ok. 30 minut w temperaturze 210 stopni. Wyjąć ciasto i ostudzić . Owoce odsączyć dobrze z zalewy i rozdrobnić .Roztopić czekolady ( na parze lub w kąpieli wodnej ) ,1/3 część masy czekoladowej wylać na środek ciasta , rozsmarować i poczekać aż zastygnie . Wyłożyć na ciasto owoce .Owoce polać resztą czekolady . Na czekoladę wylać ozdobnie lukier. Ozdobić bakaliami ( rodzynki , orzechy, skórka pomarańczowa ).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne