Mazurek krówkowy

Propozycja Mazurka Wielkanocnego.

Dodany przez:

Mazurek krówkowy

Mazurki

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4.67 z 3 głosów)

Składniki

  • 35 dag mąki pszennej
  • 8 dag cukru
  • 20 dag masła
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 2 żółtka
  • Puszka mleka skondensowanego słodzonego lub gotowej masy kajmakowej.

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto z w/w składników (masło posiekać). Owinąć folią włożyć na 2 godziny do lodówki. Rozwałkować ciasto ,ozdobić wałeczkiem dokoła. Piec na blaszce o wymiarach 40 cm na 25 cm przez ok 20 min. Mleko skondensowane w puszce gotujemy przez 2h, cała puszka musi być zanurzona w wodzie. Wykładamy na mazurka masę kajmakową, zdobimy bakaliami. Wesołych Świąt
Wielkanoc deser masa kajmakowa mazurek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy