maslo_klonowe

Masło klonowe

Ocena:

4.57 (190)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby
Z cyklu "amerykańskie inspiracje"

Składniki:

  • pół kostki masła
  • 1/3 szklanki syropu klonowego

Masło klonowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Wystarczy że poświęcisz 10 minut i wyczarujesz pyszne smarowidło.Z powodzeniem zastąpi tradycyjną Nutellę.
  • 2.Za pomocą miksera utrzyj miękkie masło na puch,dodaj syrop klonowy i zmiksuj dokładnie aby składniki się połączyły.Tak przygotowanym masełkiem smaruj obficie grube kromki drożdżowej chałki.

Porady

Zobacz przepis na: ciasteczka maślane

Polecamy: poutine i inne specjały kuchni kanadyjskiej

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne