Masa cukrowa do tortów.

Przepis przydatny do dekoracji tortów ,robieniu róży jak u mnie na zdjęciu.

dodany przez: Małgosia0518

ciasta torty desery dodatki

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 146 głosów)

Składniki:

  • 350 g cukru pudru
  • 50 g glukozy
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 35 ml wody

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Posiłek:

Masa cukrowa do tortów. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Żelatynę rozpuszczamy w 35 ml wody i mieszamy z cukrem pudrem i glukoza. Nie ukrywam, że najszybciej zrobimy to przy pomocy malaksera, ale ręcznie też jest to możliwe. Jak już mamy kulę elastycznej masy to ją rozwałkowujemy na placek dość duży, który kładziemy na naszym torcie i ugniatamy
  • Moja rada jak ktoś chce kolor różowy,zielony czy żółty to najlepiej jest dodac galaretki o koloże jaki chcemy do żelatyny i rozpóśnić.Oczywiście dodajemy nie za dużo.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: