Marynowany agrest

Pyszna przystawka do palety mięs i wędlin.

dodany przez: Aseret aseret

przetwory przystawki przekąski

Czas przygotowania:
35min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 165 głosów)

Składniki:

  • Agrest marynowany
  • Składniki Przepis
  • * 1 kg agrestu,
  • * 1 szklanka 10% octu,
  • * 40 dag cukru,
  • * 3 goździki,
  • * 1 liść laurowy,
  • * 2 ziarenka pieprzu,
  • * 2 szklanki wody,
  • * kawałek cynamonu.

Sposób przygotowania:

Marynowany agrest - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Dojrzały agrest oczyścić z szypułek, przepłukać na sicie, osączyć i wsypać do słoików.
  • Pozostałe składniki zagotować, ostudzić, przecedzić i wlać zalewę do agrestu.
  • Słoiki szczelnie zakręcić, pasteryzować 25 minut, przechowywać w chłodnym miejscu.
  • Podawać do zimnych mięs pieczonych, pasztetów i wędlin.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy