Marynowane jabłka i gruszki

Przepis na marynowane jabłka i gruszki.

Dodany przez:

Marynowane jabłka i gruszki

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3.29 z 14 głosów)

Składniki

  • po 2 kg małych gruszek i jabłek
  • liście czarnej porzeczki, wiśni
  • świeży estragon
  • 1 l octu spirytusowego 10%
  • 4 szklanki cukru

Przygotowanie

  1. Owoce (w całości, usuwamy tylko ogonki) układamy na przemian w słojach, przekładając je liśćmi i estragonem. Ocet mieszamy z 1 l wody i cukrem, zagotowujemy, studzimy, ponownie zagotowujemy. Ostudzonym płynem zalewamy owoce w słojach.
przetwory jabłka gruszki marynaty gruszki w occie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy