Marynowana zielona fasolka szparagowa

Doskonała marynata do wykorzystania w zimie.

Dodany przez:

Marynowana zielona fasolka szparagowa

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.8 z 5 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 80 dag fasolki
  • 6–8 ząbków czosnku
  • 4 łyżki gorczycy,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • czubatą łyżkę soli

Przygotowanie

  1. 80 dag fasolki umyć, odciąć końce. Włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody, gotować 3 min. Odcedzić. Gorącą fasolkę włożyć do 6 słoików o pojemności 300 ml. 3 szklanki wody wlać do rondla, dodać pokrojony w plasterki czosnek (6–8 ząbków), wsypać 4 łyżki gorczycy, 1/2 łyżeczki pieprzu, czubatą łyżkę soli.
  2. Zagotować. Zalać fasolkę, zakręcić. Pasteryzować w temp. 95°C przez 1 i 1/2 godz. Po 2 dniach pasteryzować jeszcze raz 30 min.
przetwory marynaty marynowana fasolka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze