Marchewkowe pesto z nerkowcami

Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 250 kcal
Składniki na 4 porcje

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sosy pesto

Czas przygotowania:
25min.
Kalorie:
250 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 167 głosów)

Składniki:

  • 2-3 marchewki
  • 1/4 szklanki oliwy
  • ząbek czosnku
  • 3 dag nerkowców
  • papryczka chili
  • 5 dag sera owczego (np. bryndzy)
  • sól, biały pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Marchewkowe pesto z nerkowcami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewki oskrobać, opłukać, pokroić w małą kostkę. 2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni, wrzucić marchewkę, smażyć 5 minut.
  • Czosnek i orzechy posiekać. Chili oczyścić z pestek, posiekać.
  • Marchewkę, orzechy, czosnek, chili i ser zmiksować blenderem lub w malakserze. Cały czas miksując, dodawać stopniowo pozostałą oliwę. Przyprawić solą i pieprzem.

Kalorie: 250

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy