Marchewkowe ciasteczka

Ocena:

4.46 (157)

  • 50 min.
Ciasteczka pachną marchewkowo, polecam je serdecznie wszystkim.

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 2 jajka
  • 15 dag cukru pudru
  • 40 ml mleka
  • 1 marchewka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania

Marchewkowe ciasteczka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka wbić do miski, dodać cukier i utrzeć ze sobą mikserem. Następnie połączyć mąkę z mlekiem. Wlać do miski z cukrem i jajkami. Wsypać do tego proszek do pieczenia. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wsypać do ciasta. Ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka dowolnych kształtów. Dać na wysmarowaną masłem brytfannę i piec 20 minut. Ostudzić po upieczeniu i posypać cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne