Marchewkowe Chipsy (czipsy)

Lekkie Chipsy, zdrowsze od sklepowej wersji,idealne na przekąskę.

DeseryPrzekąskichipsy

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
150 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.44 z 174 głosów)

Składniki:

  • marchew
  • olej
  • papryka słodka , ostra , przyprawy

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Marchewkę zetrzeć obieraczką na cienkie plasterki (okrągłe) lub na tarce. Skropić łyżeczką oleju, najlepiej wymieszać w misce . Jeżeli chcemy chipsy paprykowe to posypać troszkę papryką słodką i ostrą . W piekarniku wyłożyć na folię aluminiową. Przypiekać aż zaczną się rumienić. Obrócić na drugą stronę. Kiedy zaczną już być twardawe i ładnie będą się rumienić wyjąć z piekarnika . Smacznego. Temperatura piekarnika ok 180-200 stopni. Osobiście dodałam raz odrobinę musztardy i ketchupu, były idealne.

Kalorie: 150

Porady

Zobacz też: chipsy z jarmużu

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: