Marchewka zasmażana z cebulką i tymiankiem

Świetna przystawka do mięs smażonych . Może również stanowić samodzielne wegetariańskie danie.

Dodany przez:

Marchewka zasmażana z cebulką i tymiankiem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 10 młodych marchewek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
  • 1/2 małej cebuli
  • 4 łyżki rosołu drobiowego (może być z kostki)
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Marchewkę umyć i oskrobać. Pokroić w grube ukośne plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać posiekany tymianek. Wymieszać. przesmażyć na maśle ok 3 min. Podprawić solą i pieprzem. Zalać rosołem. Dusić na małym ogniu do miękkości marchewki. Płyn musi odparować. Podawać jako dodatek do smażonych mięs.
warzywa obiad cebula masło marchew tymianek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze