Maliny w syropie

Ocena:

4.46 (208)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
  • łatwy

Maliny w syropie na zimę - babciny sposób na pyszne owocowe przetwory. W ten sposób robię je co roku - najlepsze są maliny w syropie do herbaty, ale przydadzą się też np. do ciasta lub tortu.

Składniki:

  • maliny  600 g

  • cukier  150 g

  • woda  400 ml

Maliny w syropie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Przygotowanie owoców: maliny  przebrać i umyć dokładnie pod bieżącą wodą.

    Mycie malin
  • Krok 2:

    Maliny w soku: całe maliny przesypać do wyparzonych słoików, zasypać cukrem i zalać gorącą wodą. Dobrze zakręcić i pasteryzować na mokro przez 5 minut.

    Maliny w syropie - przepis
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne