Malibu

pyszny domowy likier kokosowy

Dodany przez:

Alkoholowe

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 300 g wiórek kokosowych
  • 500 ml wódki
  • 250 ml spirytusu
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

Przygotowanie

  1. Wykonanie
  2. Wiórki wsypać do słoika, zalać wódką i spirytusem, zamknąć i odstawić na 5 dni.
  3. Następnie przecedzić dokładnie odciskając przez gazę. Wiórki można wykorzystać do ciasta lub deseru.
  4. Połączyć dwa rodzaje mleka i energicznie mieszając stopniowo wlewać do niego alkohol, schłodzić.
  5. Moc alkoholu można regulować pod swój smak.
  6. Rady Weroniki:
  7. Zawsze wlewamy spirytus do mleka, a nie na odwrót, bo może się zważyć. Przepis mam od Weroniki, z moją małą zmianą
  8. http://www.smakiweroniki.pl/1076,malibu.html
napoje nalewki alkohol.... wiórki kokosowe likier kokosowy mleko skondensowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze