Makowiec

Makowiec ten jest najsmaczniejsza slodka delikatnoscia...

makowiec

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.54 z 190 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg maku
  • 1,5 szklanki cukru
  • 7 jaj
  • cukier waniliowy
  • lyzka miodu
  • lyzka kakao
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 1 kostka margaryny
  • bakalie
  • olejek migdalowy

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mak sparzyc.Po ostudzeniu przekrecic na maszynce 2 razy.Margaryne utrzec z cukrem,dodac kakao,miod,zoltka,skrecony mak,bakalie,i ubita piane z bialek.Delikatnie wymieszac.Wylozyc na blache wysmarowana maslem i piec w temp.180 stopni C.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy