Makaron ze szpinakiem i lazurem

Makaron na zielono

Dodany przez:

Makaron ze szpinakiem i lazurem

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

Składniki

  • szpinak mrożony (całe opakowanie)
  • 2 ząbki czosnku
  • ser lazur
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz
  • makaron spaghetti (ok. 300g)
  • parmezan (do posypania)

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  2. Szpinak wrzucamy na głęboką patelnię rozmrażamy dodajemy czosnek i dusimy ok. 3-5 minut. Ser kroimy w kostkę mieszamy ze szpinakiem (czekamy aż się rozpuści), doprawiamy gałką, solą i pieprzem. Trzymamy jeszcze chwile na ogniu mieszając, następnie dodajemy makaron. Dokładnie łączymy.
makaron obiad szpinak lazur
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze