Makaron ze szpinakiem i fetą

Ocena:

4.49 (199)

  • 30 min.
  • dla 3 osób
Szybkie,proste smaczne danie dla każdego :)

Składniki:

  • 250g makaronu (może być spaghetti) Ja dałam grubsze wstążki
  • 150g mrożonego szpinaku
  • 100g fety
  • 2-4 łyżki śmietany 18% (jak ktos woli mozna więcej)
  • 1 łyżka masła
  • 2- 3 zabki czosnku
  • sól , pieprz

Makaron ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszystko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pokruszoną fetę. Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Gdy makaron juz jest gotowy odcedzamy (nie płuczemy !!! żeby sosik nam sie dobrze przykleił do makaronu) Następnie przekładamy gorący makaron do innego naczynia polewamy wcześniej przygotowanym sosem,mieszamy i rozkładamy na talerze :)
  • SMACZNEGO...
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne