Makaron ze szpinakiem i fetą

Szybkie,proste smaczne danie dla każdego :)

Dodany przez:

Makaron ze szpinakiem i fetą

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.6 z 5 głosów)

Składniki

  • 250g makaronu (może być spaghetti) Ja dałam grubsze wstążki
  • 150g mrożonego szpinaku
  • 100g fety
  • 2-4 łyżki śmietany 18% (jak ktos woli mozna więcej)
  • 1 łyżka masła
  • 2- 3 zabki czosnku
  • sól , pieprz

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszystko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pokruszoną fetę. Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Gdy makaron juz jest gotowy odcedzamy (nie płuczemy !!! żeby sosik nam sie dobrze przykleił do makaronu) Następnie przekładamy gorący makaron do innego naczynia polewamy wcześniej przygotowanym sosem,mieszamy i rozkładamy na talerze :)
  2. SMACZNEGO...
makaron obiad szpinak feta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze