Makaron ze szpinakiem i fetą

Szybkie,proste smaczne danie dla każdego :)

dania z makaronem

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 199 głosów)

Składniki:

  • 250g makaronu (może być spaghetti) Ja dałam grubsze wstążki
  • 150g mrożonego szpinaku
  • 100g fety
  • 2-4 łyżki śmietany 18% (jak ktos woli mozna więcej)
  • 1 łyżka masła
  • 2- 3 zabki czosnku
  • sól , pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszystko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pokruszoną fetę. Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy. Gdy makaron juz jest gotowy odcedzamy (nie płuczemy !!! żeby sosik nam sie dobrze przykleił do makaronu) Następnie przekładamy gorący makaron do innego naczynia polewamy wcześniej przygotowanym sosem,mieszamy i rozkładamy na talerze :)
  • SMACZNEGO...

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy