Makaron ze śmietaną .

Smaczny i delikatny.

dodany przez: Evi evi

Sosy dania z makaronem

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.53 z 194 głosów)


Składniki:

  • * 100 g makaronu typu rurki
  • * łyżka oleju
  • * łyżeczka posiekanej cebuli
  • * 150 ml śmietany
  • * 3 pieczarki
  • * 2 łyżki groszku cukrowego
  • * sól
  • * łyżka parmezanu

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Postawic garnek z woda posolona na makaron.
  • Na patelni rozgrzac olej i podsmażyc posiekana cebulę i pokrojone pieczarki.Podsmażyc.Dodac groszek i zalac odrobiną wody. Poddusic wszystko przez chwilę.Dodac smietane i wymieszać wszystko .Dodac trochę wody jesli jest za gęste.Posolic.Zostawic na malym ogniu przez 5,10 minut.
  • Odcedzony makaron dolączyc do sosu i dokładnie wymieszac.
  • Posypać startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy