Makaron ze śmietaną .

Ocena:

4.53 (196)

  • 20 min.
  • dla 1 osoby
Smaczny i delikatny.

Składniki:

  • * 100 g makaronu typu rurki
  • * łyżka oleju
  • * łyżeczka posiekanej cebuli
  • * 150 ml śmietany
  • * 3 pieczarki
  • * 2 łyżki groszku cukrowego
  • * sól
  • * łyżka parmezanu

Makaron ze śmietaną . - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Postawic garnek z woda posolona na makaron.
  • Na patelni rozgrzac olej i podsmażyc posiekana cebulę i pokrojone pieczarki.Podsmażyc.Dodac groszek i zalac odrobiną wody. Poddusic wszystko przez chwilę.Dodac smietane i wymieszać wszystko .Dodac trochę wody jesli jest za gęste.Posolic.Zostawic na malym ogniu przez 5,10 minut.
  • Odcedzony makaron dolączyc do sosu i dokładnie wymieszac.
  • Posypać startym parmezanem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne