makaron_zapiekany_ze_szpinakiem

Makaron zapiekany ze szpinakiem

Ocena:

4.5 (161)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Najlepszy sposób na przekonanie się do szpinaku

Składniki:

  • 2 op. mrożonego szpinaku rozdrobnionego
  • 1 op. makaronu świderki
  • 0,5 kg sera żółtego
  • 2 szkl. śmietany 30%
  • gałka muszkat.
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 3 jaja
  • 3łyżki masła

Makaron zapiekany ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zamrożony szpinak włożyć do garnka , wstawić na gaz , jak się rozpuści dodać masło , osolić , wbić jaja i mieszać aż się zetną . Wszystko dusić na wolnym ogniu , wlać śmietankę ,dodać czosnek i przyprawy .Ugotować makaron , odcedzić.Szpinak powinien mieć konsystencję sosu .Makaron wymieszać ze szpinakiem , dodać 1/2 startego sera i przełożyć do naczynia do zapiekania , wierzch posypać resztą sera i piec 30 min. w 170 *
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne