Makaron z sosem meksykańskim

Pyszne i szybkie danie na ostro :)

Sosysos meksykańskidania z makaronem

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 177 głosów)

Składniki:

  • 400 g łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • pół puszki fasoli czerwonej
  • pół puszki kukurydzy
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 1 papryczka chili
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • 250 g makaronu

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso opłukać, pokroić i zmielić w maszynce. Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni, kiedy się zezłoci dodać mięso i smażyć około 10 minut, po czym dodać fasolę, kukurydzę, drobno posiekaną papryczkę chili, przecier i przyprawy. Podsmażyć jeszcze 10 minut. Ugotowany makaron (rodzaj obojętny, ja zużywam to, co akurat mam w szafce np. muszelki, a tym razem świderki) odcedzić i wymieszać z sosem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy