Makaron z sosem meksykańskim

Pyszne i szybkie danie na ostro :)

Dodany przez:

Makaron z sosem meksykańskim

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 400 g łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • pół puszki fasoli czerwonej
  • pół puszki kukurydzy
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 1 papryczka chili
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • 250 g makaronu

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać, pokroić i zmielić w maszynce. Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni, kiedy się zezłoci dodać mięso i smażyć około 10 minut, po czym dodać fasolę, kukurydzę, drobno posiekaną papryczkę chili, przecier i przyprawy. Podsmażyć jeszcze 10 minut. Ugotowany makaron (rodzaj obojętny, ja zużywam to, co akurat mam w szafce np. muszelki, a tym razem świderki) odcedzić i wymieszać z sosem.
mięso makaron obiad sos fasola mięso mielone kukurydza sos meksykański
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze