Makaron z sosem gorgonzola

Pewnie jest to strasznie kaloryczne, ale za to jakie smaczne !

Dodany przez:

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Makaron
  • smietana 18%
  • ser gorgonzola okolo 20 dkg
  • szpinak mrożony 20dag
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. W tym samym czasie bierzemy smietanę 18% i chwile podgrzewamy ja na patelni lub w rondelku (zeby zrobila sie bardziej gesta). Do cieplej smietany wrzucamy pokruszony ser gorgonzola (okolo 20 dkg) mieszamy, zeby sie ladnie rozpuscil. Potem dorzucamy szpinak. Doprawiam.
makaron obiad kolacja wegetariańska sos gorgonzola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze