Makaron z czerwonym pesto

Ocena:

4.51 (176)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
Szybkie i pyszne danie.

Składniki:

  • 250 g makaronu (ja użyłam mafaldine corte)
  • 1 kostka rosołowa – bulion drobiowy
  • Sos pesto:
  • pół szklanki oleju słonecznikowego
  • 10 suszonych pomidorów
  • 5 orzechów nerkowca
  • 5 dkg parmezanu
  • 5 dkg sera Pecorino Romano
  • 5 liści bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała czerwona papryczka pepperoni
  • pół łyżeczki SmakoMyku

Makaron z czerwonym pesto - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Połowę oleju słonecznikowego oraz wszystkie składniki sosu wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy oleju tak, żeby wyszedł nam gęsty sos.
  • Makaron wraz z kostką rosołową wrzucamy do wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą). Gorący makaron mieszamy z sosem.
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne