Makaron z kurczakiem

Przygotowanie: 35 minut Porcja: 270 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Makaron z kurczakiem

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
279 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 3 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 30 dag makaronu wstążki
  • 10 dag szpinaku (może być mrożony)
  • łyżka masła
  • podwójna pierś kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego estragonu
  • małe opakowanie śmietany 18%
  • puszka groszku konserwowego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, zahartować pod zimną wodą. Szpinak oczyścić, odciąć korzonki, opłukać, poddusić na patelni przez 5 minut z łyżką masła.
  2. Mięso pokroić w paski, zrumienić na oliwie. Doprawić posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, dodać szpinak, estragon, śmietanę, wymieszać, mocno podgrzać. Połączyć z groszkiem i makaronem, podgrzewać, aż będzie gorące, oprószyć pieprzem.
  3. Nasza rada: Doskonałym uzupełnieniem tej potrawy jest sałatka z sałaty lodowej, białej części pora i garści zielonych oliwek, polana octem winnym i oliwą.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
kurczak mięso makaron obiad sałatka szpinak makaron z kurczakiem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze