Makaron z szynką i szpinakiem

Ocena:

4.52 (144)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
Bardzo szybki obiad.

Składniki:

  • 20 dag szynki surowej wędzonej
  • szpinak (brykiet) ok. 300-400g
  • czosnek 2 ząbki
  • 1/2 opakowania topionego serka
  • makaron tagliatelle lub penne
  • parmezan do posypania

Makaron z szynką i szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy szpinak Szynkę kroimy w drobną kostkę i dorzucamy na patelnię - gotujemy ok. 5, wciskamy czosnek, gotujemy aż odparuje większość wody, dokładamy serek topiony i doprawiamy solą i pieprzem wg uznania.
  • Gotujemy ok. 3-5 minut, dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Dekorujemy tradycyjnie parmezanem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne