Kolorowy makaron z warzywami

Ocena:

4.46 (169)

  • 20 min.
  • dla 1 osoby
Kolorowy makaron w lekkim sosie, podany z warzywami

Składniki:

  • 80g kolorowego makaronu - penne
  • kawałki warzyw:
  • papryka, cebula, dymka, marchewka
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 3-4 różyczki brokuł (mrożone)
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • czosnek

Kolorowy makaron z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Paprykę i marchew kroimy w paski, czosnek, dymkę i czerwoną cebulę drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół. Świeże brokuły gotujemy, mrożone tylko rozmrażamy. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy masło - gdy się rozpuści dodajemy warzywa, przyprawiamy. Po kilku minutach smażenia, dodajemy makaron i jeszcze raz doprawiamy. Mieszamy i nakładamy na talerz.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne