Makaron w sosie śmietanowym ze szpinakiem, groszkiem i kurczakiem

Wyśmienity sposób na szybki i pyszny obiad.

Dodany przez:

Makaron w sosie śmietanowym ze szpinakiem, groszkiem i kurczakiem

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu typu świderki (500 g)
  • 1 pęczek świeżego lub opakowanie mrożonego szpinaku
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie śmietany 18 % (400 g)
  • ser typu camembert
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka zielonego groszku
  • łyżka oleju
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • estragon

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj "al dente". Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, przypraw solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz drobno posiekanym czosnkiem. Zamrożony szpinak podlej na patelni odrobiną wody i duś około 5 minut, następnie dodaj go do kurczaka (jeśli używasz świeżego szpinaku od razu można go wrzucić do smażącego się kurczaka). Na koniec dodaj śmietanę, rozdrobniony ser, groszek, estragon i dopraw do smaku. Całość wystarczy mocno podgrzać i wymieszać z makaronem.
kurczak makaron obiad groszek kolacja sos szpinak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze