Makaron ryżowy z groszkiem

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 380 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Makaron ryżowy z groszkiem

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
380 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • opakowanie makaronu ryżowego (25 dag)
  • 2 filety z piersi kurczaka (ok. 20 dag)
  • 25 dag zielonego groszku
  • kawałek białej kapusty (10 dag)
  • cebula
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • słodka papryka, sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Filety z piersi kurczaka pokroić na małe kawałki, oprószyć słodką papryką, solą i pieprzem. Kapustę oczyścić, poszatkować. Cebulę obrać, posiekać.
  2. Olej rozgrzać na patelni, włożyć kurczaka, usmażyć z każdej strony, zdjąć, odstawić w ciepłe miejsce. Na tę samą patelnię wrzucić cebulę, kapustę i zielony groszek, wymieszać, smażyć kilka minut. Dodać makaron i kurczaka, wlać sos sojowy, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę podgrzać.
kurczak obiad zielony groszek chiny makaron ryżowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze