makaron_ryzowy_z_brokulami_w_sosie_czosnkowym

Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym

Ocena:

4.52 (192)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Jest to prosta i szybka w wykonaniu potrawa o niebagatelnym smaku i aromacie.

Składniki:

  • makaron ryżowy
  • brokuły
  • curry
  • ser feta
  • sos czosnkowy:
  • jogurt naturalny
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz
  • oregano
  • ew. łyżka musztardy (dla zaostrzenia smaku)

Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu (odpowiednią ilość zalać wrzątkiem i pozostawić na 3 minuty), odcedzić, dodać curry, wymieszać.
  • Brokuły podzielić na różyczki, oczyścić, gotować w osolonej wodzie do miękkości.
  • Ser feta (jeśli jest w kostce) pokroić, wymieszać z makaronem i brokułami.
  • Sos: wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać i doprawić wg własnego smaku. Najlepiej (jeśli jest to możliwe) sos przygotować dzień wcześniej lub ok. godziny przed podaniem.
  • Wszystkie składniki ułożyć na talerzu. Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne