Makaron Rurki z Serem Feta i Pomidorami wg Potok

Bardzo smaczne i szybkie danie !

Dodany przez:

Makaron Rurki z Serem Feta i Pomidorami wg Potok

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 4 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Makaron rurki
  • Pomidory świeże
  • Pomidory suszone w zalewie ziołowej
  • Ser typu feta np. Patros
  • Tarty parmezan
  • Czosnek
  • Odrobina soli
  • Przyprawa suszone pomidory z bazylią i czosnkiem (np. Kamis)
  • Suszone zioła prowansalskie
  • ew. świeża bazylia

Przygotowanie

  1. 1. Makaron ugotować.
  2. 2. Pomidory świeże i suszone pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Dolać zalewę oliwną spod suszonych pomidorów. Gotować kilka minut.
  3. 3. Dodać przyprawy, pokrojony w plastry czosnek i pokrojony w kostkę ser feta.
  4. 4. Gotować aż składniki się ze sobą połączą tworząc sos (ser feta powinien się rozpaść i zagęścić sos).
  5. Przed podaniem posypać parmezanem i liśćmi świeżej bazylii. Proporcje składników dowolne.
warzywa makaron obiad wegetariańska pomidory kuchnia wloska spaghetti feta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze