Makaron penne w sosie jogurtowo-czosnkowym

Ocena:

4.42 (200)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Makaron z białym jogurtowym sosem

Składniki:

  • Makaron penne ok 300 gr
  • czosnek 2 ząbki
  • majeranek
  • pół szkl bulionu
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • sól
  • pieprz biały
  • szczypta imbiru
  • jogurt naturalny 200 ml
  • 1 łyżka oleju
  • parmezan lub inny podobny ser
  • natka pietruszki

Makaron penne w sosie jogurtowo-czosnkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie.
  • Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oleju, Bulion wymieszać z jogurtem i mąką kukurydzianą dodać przyprawy i wlać do czosnku, mieszając doprowadzić do zagęszczenia ni zagotowania, nie gotować zbyt długo , tylko chwileczkę. Wymieszać z makaronem. podawać posypane serem i natką
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne