Makaron pene z miesem mielonym i sosem węgierskim z pieczarkami

Szybki i sycacy obiad.

dodany przez: Goplana

dania z makaronem

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 169 głosów)

Składniki:

  • opakowanie makaronu pene
  • ok poł kilograma miesa mieonego
  • 20 dag pieczarek
  • duza cebula
  • puszka kukurydzy
  • swieza czerwona papryka
  • puszka pomidorow
  • olej

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • duszenie

Makaron pene z miesem mielonym i sosem węgierskim z pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki i cebule pokroic podsmazyc pzrez chwile na obdobinie oleju po czym dodac mieso mielone, ciagle mieszac by mieso sie nie "zbilo" w kule. Wstawiamy wode ( mozna wrzucic kostke rosolowa lub kostke z oliwa i ziolami Knorr ) i gotujemy makaron do miekkosci. Do podsmazonego miesa dorzucamy papryke pokrojona w kosteczke oraz pomidorki z puszki wraz z zalewa.Chwile dusimy, doprawiamy, pod koniec dodajemy odsaczona kukurydze tak by sie tylko lekko podgrzala.
  • Serwujemy z makaronem. Sos pasuje rowniez do ryzu.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy