Makaron pene z miesem mielonym i sosem węgierskim z pieczarkami

Ocena:

4.49 (169)

  • 20 min.
  • dla 2 osób
Szybki i sycacy obiad.

Składniki:

  • opakowanie makaronu pene
  • ok poł kilograma miesa mieonego
  • 20 dag pieczarek
  • duza cebula
  • puszka kukurydzy
  • swieza czerwona papryka
  • puszka pomidorow
  • olej

Makaron pene z miesem mielonym i sosem węgierskim z pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki i cebule pokroic podsmazyc pzrez chwile na obdobinie oleju po czym dodac mieso mielone, ciagle mieszac by mieso sie nie "zbilo" w kule. Wstawiamy wode ( mozna wrzucic kostke rosolowa lub kostke z oliwa i ziolami Knorr ) i gotujemy makaron do miekkosci. Do podsmazonego miesa dorzucamy papryke pokrojona w kosteczke oraz pomidorki z puszki wraz z zalewa.Chwile dusimy, doprawiamy, pod koniec dodajemy odsaczona kukurydze tak by sie tylko lekko podgrzala.
  • Serwujemy z makaronem. Sos pasuje rowniez do ryzu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne