Makaron alfredo

Ocena:

4.57 (164)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
makaronowa klasyka

Składniki:

  • 500 g makaronu wstążek
  • 90 g masła
  • Parmezan starty na tarce
  • 1.5 kubka śmietany
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki

Makaron alfredo - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotować makaron al. Dente. Odcedzić i włożyć z powrotem do garnka
  • W między czasie roztopić masło na małym ogniu na patelni. Dodać parmezan i śmietanę i zagotować stale mieszając. Zmniejszyć płomień i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodać posiekaną zieloną pietruszkę, sól i pieprz i wymieszać.
  • Wylać sos na makaron i dokładnie wymieszać, żeby sos pokrył makaron. Można przybrać suszonymi pomidorami, ziołami
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne