Maandazi - zanzibarskie pączki

Ocena:

4.44 (200)

  • 20 min.
  • dla 6 osób

Przygotowanie: 20 minut Oczekiwanie: ok. 5 godzin Smażenie: 15 minut Porcja: 510 kcal Składniki na 6 porcji

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki (30 dag) mąki pełnoziarnistej
  • 5 łyżek cukru
  • 150 ml mleka kokosowego
  • łyżka grubo mielonego kardamonu
  • łyżka drożdży
  • olej do smażenia

Maandazi - zanzibarskie pączki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Składniki (z wyjątkiem oleju) wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 4–5 godzin w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość.
  • ■ Ponownie zagnieść i rozwałkować na placek grubości około 1 cm. Z ciasta wyciąć trójkąty (bok ok. 3 cm) i odstawić na 15 mindo wyrośnięcia. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoto.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne