Łosoś w sosie szpinakowym

Smaczny i aromatyczny łosoś na każdą okazję

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 157 głosów)

Składniki:

  • Łosoś dzwonki 4 szt.
  • szpinak mrożony lub świeży 300g
  • śmietana 18% 200g
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1szt.
  • pieprz
  • wegeta
  • przyprawa do ryb
  • cytryna 1szt.
  • olej 6 łyżek

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1.Sporządz marynatę z przyprawy do ryb,soku z cytryny ,oleju i czosnku pokrojonego lub przepuczonego ,natrzyj marynatą dzwonki z łososia i pozostaw na kilka godzin w lodówce
  • 2.Szpinak mrożony rozmróź ,swieży poszatkój ,cebulę pokrój w drobną kosteczkę i zeszklij na tłuszczu dodaj szpinak i podsmaż przez chwilę ,zalej wodą i pogotuj przez 5 minut
  • 3.do ugotowanego szpinaku dodaj smietanę i dodaj czosnek potarty i dopraw do smaku (gdy sos bedzie zbyt żadki zagęść go mąką)
  • 4.zamarynowane dzwonki upiecz na tłuszczu na ciemno złoto
  • 5.tak przygotowane dzwonki ułuż na tależe i polej sosem szpinakowym

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy