Łosoś na czosnkowej bagietce

Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 25 minut
Porcja: 290 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

bagietka przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
290 kcal
Ocena:

(średnia 4.47 z 149 głosów)

Składniki:

  • 12 kawałków surowego łososia (po ok. 15 dag) l 20 dag wędzonego boczku
  • 3/4 szklanki białego wytrawnego wina
  • bagietka l 1/2 kostki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag parmezanu w płatkach
  • olej
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Łosoś na czosnkowej bagietce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Kawałki łososia oprószyć solą i pieprzem. Formę natłuścić olejem, ułożyć łososia, posypać boczkiem, polać winem. Piec 20 minut w temp. 180°C.
  • Miękkie masło wymieszać z posiekanym czosnkiem i szczyptą soli. Bagietkę pokroić na dość grube kromki, posmarować masłem czosnkowym.
  • Łososia posypać parmezanem, do piekarnika włożyć kromki bagietki, piec jeszcze ok. 5 minut. Podawać rybę na bagietce.

Kalorie: 290


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: