Łopatka wieprzowa w marynacie musztardowej.

Ocena:

4.45 (195)

  • 60 min.
  • dla 3 osób

Pyszna wieprzowina.

lopatka_wieprzowa_w_marynacie_musztardowej

Składniki:

  • -70dkg łopatki wieprzowej
  • -8 łyżek oleju roślinnego
  • -3 ząbki czosnku
  • -1 duża cebula
  • -szczypta papryki chilli
  • -2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
  • -liść laurowy
  • -ziele angielskie
  • -pieprz
  • -bazylia
  • -tymianek
  • -rozmaryn
  • -1/2 łyżeczki soli
  • -3 łyżki ostrej musztardy
  • -margaryna do pieczenia

Łopatka wieprzowa w marynacie musztardowej. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Olej dajemy do miski i mieszamy ze wszyskimi podanymi przyprawami.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę,czosnek przeciskamy i dodajemy do wcześniej przygotowanym olejem.Na koniec dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy.Do gotowej już marynaty wkładamy mięso wieprzowe przykrywamy i odstawiamy na 24h do lodówki.Po upłynięciu 24h wyciągamy mięso z marynaty i czyścimy z jej nadmiaru.Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i opiekamy z obu stron.Część marynaty mieszamy z wodą i podlewamy nią mięso.Dusimy pod przykryciem około 2 godz.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne